Klik Saya :-)

Sunday, 17 August 2014

AMALI MASAKAN: Hidangan sepinggan lengkap (3 Berlian)

بسمﷲ الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

     Sekali sekala pelajar perlu diberi kelonggaran untuk menjalankan aktiviti yang dapat meredakan tekanan (release tension). Jadi pada sesi PDP yang lalu guru memberi peluang kepada pelajar menjalankan aktiviti amali dengan pengawasan guru tetapi dikelolakan oleh pelajar sendiri.

     Guru hanya menjadi pemerhati dan memberi pandangan terhadap hasil kerja mereka.

Berikut adalah gambar sekitar aktiviti amali masakan untuk hidangan sepinggan lengkap. 








Menu masakan ialah Mee Hoon Tomyam.
Hasil masakan dimakan bersama semasa Majlis Sambutan Hari Raya pada 13 Ogos 2014 yang lalu.
Semua pelajar tingkatan 3 dikumpulkan mengikut kelas masing-masing di Dewan Terbuka.

Gambar sekitar Majlis Sambutan Hari Raya 2014 SMK Sri Tanjung, Benut Pontian.







Guru-guru lain turut merasa hasil masakan pelajar.

 Sekian...

No comments:

Post a Comment